Huisartsenspoedpost Alkmaar

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Huisartsenzorg voor mensen uit Oekraïne

favicon

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben vernomen, moet binnen iedere veiligheidsregio in Nederland in eerste instantie 1.000 en op iets langere termijn in totaal 2.000 Oekraïense mensen worden opgevangen.  

Deze mensen worden over de verschillende gemeentes verdeeld. HONK heeft vanuit de Veiligheidsregio NHN het verzoek gehad om de huisartsenzorg te organiseren voor mensen uit de Oekraïne in de regio. 

Er zijn twee vormen van opvang:  

  1. 1 HUB locatie dit betreft een crisis-noodopvanglocatie voor 1 à 2 dagen (nu locatie Sportpaleis, vanaf 18 maart voor 40 mensen, op te schalen naar 200) 
  2. Verschillende opvanglocaties voor langere duur in de regio (betreft de bovengenoemde 2.000 plekken)  

Goed om te weten dat:  

  • HONK heeft besloten een crisisteam samen te stellen en die zal samen met de Hagro coördinatoren uitvoerende afspraken maken 
  • Elke Hagro een coördinator heeft: zij hebben een verzoek gekregen van het HONK Crisisteam om de reguliere huisartsenzorg voor de mensen op de opvanglocaties voor de langere duur binnen hun Hagro af te stemmen en het crisisteam te informeren over eventuele knelpunten  
  • De praktijkmanagers reeds geïnformeerd zijn zodat zij hierbij kunnen ondersteunen 
  • Voor de HUB locatie en de grotere locaties met meer dan 50 plaatsen, ondersteunt het HONK Crisisteam de Hagro/praktijken pro actief (vanuit de afdeling Praktijkorganisatie en ondersteuning)
  • De HAPA verleent de spoedeisende huisartsenzorg in ANW uren zoals gebruikelijk

Om huisartsenpraktijken te informeren hebben we de HONK Nieuwsbrief Huisartsenzorg voor mensen uit Oekraïne

Terug naar overzicht